DEMISIA KERESZTELY IRMA!


Declarație politică inițiată de președinte PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, şi adoptată de Biroul Politic al PNL Sfântu Gheorghe în ședința de marţi, 9 iulie 2013 şi a fost aprobată şi în ședința Biroului Politic Teritorial al PNL Covasna, din 11 iulie 2013.

Ministrul Educației de la PSD o susține pe doamna Keresztely Irma de la UDMR în funcția de Inspector Șef la I.Ș.J. Covasna?

Județul Covasna se situează din nou pe locul al treilea de la coadă, cu 42% promovabilitate la bacalaureat, adică 13 procente în urma mediei naționale. Tot jos am fost și anul trecut, cu 32%, cu mai bine de 10 procente în spatele mediei naționale. Doar în 2011 eram mai aproape de nivelul mediei naționale, dar cu un procent foarte slab de 45% promovabilitate. 
După 16 ani de conducere continuă la cârma Inspectoratului Școlar Județean Covasna, doamna Keresztely Irma nu credem că are de ce să fie mândră de ceea ce va lăsa moștenire, deoarece constant județul Covasna s-a situat pe locurile codașe în țară ca și procent de promovabilitate a bacului... Poate o să spuneți că nu dânsa putea să predea în locul profesorilor sau învăța în locul elevilor, dar de luat măsuri după rezultatele catastrofale din anii trecuți putea? Cine era în măsură să acționeze pentru îndreptarea situației? Mai ales atunci când nu vorbim de cazuri izolate, ci de continuarea unei situații dezastruoase. În schimb, ceea ce a a făcut doamna a fost să-i mângâie pe creștet pe responsabili, în primul rând pe directorii de licee tehnologice, cu rate dezastruoase de promovabilitate, chiar ”0” în anii trecuți sau atâția câți să-i numeri pe degete anul acesta, acum fiind vorba chiar și de subiecte mai accesibile...
Nici o mustrare, nici o demisie, nici o măsură pentru schimbarea situației. Nimic. Mirarea noastră este cât va mai continua această situație? Cât de jos trebuie să ajungă educația în județul Covasna până se iau măsuri tranșante? Susținută de toate partidele de-a lungul celor 16 ani cât a rezistat la conducerea Inspectoratului Școlar Județean, doamna Keresztely Irma, actualmente consilier județean din partea UDMR, pare intangibilă. Chiar așa să fie?
Sunt exemple de directori care și-au făcut din plin treaba și au luat măsuri eficiente și merită remarcat ”Colegiul Național Mihai Viteazul”, care a pornit acum doi ani de la o situație proastă, promovabilitate de 60%... slabă pentru un Colegiu Național. Dar, în 2012 promovabilitatea a urcat spectaculos, cu aproape 20 de procente, iar anul acesta a urcat din nou, reușind să se claseze pe primul loc în județ cu peste 95%. Secretul? Măsuri eficiente, control sporit, urmărirea constantă a progreselor, randament mai bun al cadrelor didactice și implicare multă.
Exact ingredientele care au lipsit la nivel județean, unde măsurile, dacă au existat, nu și-au arătat eficiența. Și atâta vreme cât aproape toți directorii de licee din județ sunt ”numiți” de doamna Inspectoare Șefă, dați-mi voie să credem că acolo este problema. Fix în biroul și pixul domniei sale. Atâta vreme cât va conduce educația din acest județ nu credem că situația poate fi îndreptată.
După 16 ani de imobilism, credem că a venit vremea schimbărilor. În numele PNL Sfântu Gheorghe, dar și al colegilor de la județ, am cerut și vom continua să cerem demisia doamnei Keresztely Irma din funcția de Inspector Șef la I.Ș.J. Covasna.
Nu înțelegem de ce Ministerul Învățământului, condus de domnul Remus Pricopie de la PSD o susține încă pe această doamnă inspectoare șefă de la UDMR? Oare chiar există o înțelegere parafată între PSD și UDMR? Înțelegerile în politică pot fi surprinzătoare, dar cel puțin ar trebui să fie publice. Asumate cu responsabilitate de către semnatari. Suntem curioși dacă măcar acum lămurim această dilemă... PSD susține un reprezentant UDMR la educație în județul Covasna sau nu? Va fi demisă doamna Keresztely Irma sau va fi lăsată în pace? Din nou...

Comentarii